پارتیشن بندی

پارتیشن اداری چیست و مراحل اجرای آن چگونه است؟

تفکیک اداری یکی از الزامات برخی از شرکت ها و ادارات برای افزایش کارایی کار هر بخش در یک گروه کاری است. یکی از بهترین راه ها برای تفکیک فضا در محیط اداری استفاده از پارتیشن است.

مهم است که محیط کار را با توجه به کاربری آن به یک یا دو دیوار تقسیم کنید. همچنین نوع جداسازی و ساختار بستگی به محیط اداری و نظر کاربر دارد. پارتیشن ها مدل ها و طرح های مختلفی دارند که از جمله آنها می توان به پارتیشن دوجداره ام دی اف، پارتیشن دوجداره آکوستیک، پارتیشن شیشه ای و پارتیشن مدرن اشاره کرد. در این مقاله سعی داریم به روش های مختلف جداسازی از نظر جنسیت، چارچوب و مراحل مربوطه بپردازیم.


نوعی پارتیشن اداری


تفکیک دفاتر


پارتیشن بندی اداری نوعی سیستم پارتیشن کاذب است که محیط اداری را به چند ناحیه تقسیم می کند. با اجرای جداسازی به راحتی می توانید کار افراد و کارمندان را جدا کنید و هر فردی بدون دخالت و حواس پرتی کار خود را داشته باشد.


اتاق های مختلف ایجاد کنید


ایجاد اتاق های کوچک و بزرگ در محیط اداری یکی دیگر از کاربردهای اپلیکیشن پارتیشن است.اگر اندازه دفتر محدود است، استفاده از پارتیشن های قابل جابجایی و جابجایی بسیار کاربردی است. دو نوع پارتیشن ثابت و متحرک وجود دارد که با استفاده از متریال و تعداد پارتیشن های مختلف می توان آنها را ایجاد کرد.


ایجاد حریم خصوصی و افزایش امنیت


کارکنان با ایجاد فضاهای مجزا نسبت به محیط کاری خود احساس مسئولیت می کنند و تلاش و دقت بیشتری را برای سازماندهی و دسته بندی امور به کار می گیرند.


بهبود نمای محیط اداری


از جمله مزایای ایجاد پارتیشن در دفتر کار، جدای از جداسازی، طراحی و دکوراسیون محیط کار و افزایش جنبه زیبایی است. پارتیشن ها در ابعاد و اندازه های مختلف و با متریال های مختلفی مانند چوب، آلومینیوم یا شیشه طراحی و ساخته می شوند.


در این نوع پارتیشن از آلومینیوم برای فریم و شیشه سکوریت به عنوان روکار استفاده می شود. این نوع پارتیشن طراحی منحصر به فردی دارد و در کاربرد آن از شیشه های تک، دو جداره و منحنی، مات یا شفاف استفاده می شود. با استفاده از این نوع جداسازی با صرف هزینه کمتر، بهترین استفاده از محیط اداری صورت می گیرد.این نوع جداکننده قابلیت عبور نور را دارد و نوعی عایق صوتی برای جلوگیری از انتقال صدا به حساب می آید.


• پارتیشن های شیشه ای و ام دی اف


در این مدل کاربردی اسپلیت برای قاب و اسکلت سازی از ام دی اف و برای تکمیل قاب از شیشه استفاده شده است. این نوع پارتیشن بیشتر از سایر پارتیشن ها مورد استفاده قرار می گیرد و به کارکنان این فرصت را می دهد تا محیط خارج از زندگی شخصی خود را کشف کنند.


• قسمت پروفیل آلومینیومی با ام دی اف


فلز آلومینیوم به طور گسترده برای پارتیشن استفاده می شود و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد مانند مقاومت و سبکی ظاهری زیبا در محیط کار ایجاد می کند. معمولاً برای ساخت پارتیشن ها از آلومینیوم و برای پرکردن قاب از ام دی اف استفاده می شود. این نوع پارتیشن قابل حمل و قابل تغییر است.


• بخش ام دی اف


این پارتیشن چوبی از ام دی اف ساخته شده و ظاهر آن نیز از این متریال است. ام دی اف به دلیل سطح صافی که دارد قابلیت رنگ آمیزی یا رنگ آمیزی دارد و در برابر خمش یا تغییر شکل مقاوم است. پارتیشن ام دی اف نوعی عایق صدا در محیط اداری محسوب می شود و از انتقال صدا در محیط اطراف جلوگیری می کند.همچنین مقاومت بالایی در برابر رطوبت و خوردگی دارد.


• پارتیشن تک جداره


این نوع پارتیشن بدون اتصال به سقف به صورت قاب تک و ایستا ساخته می شود. علاوه بر مزیت کم هزینه بودن، یک پارتیشن تک دیواری می تواند ظاهر یک اتاق را در محیط اداری بدون جدا کردن آن از سقف ایجاد کند. این پارتیشن وزن سبکی دارد و جابجایی آن آسان است. پارتیشن تک جداره دارای طراحی ساده و شیک و ارزانتر از دو جداره است.


• پارتیشن دو جداره


از ستون ها برای نگه داشتن پانل ها در دو پارتیشن دیواری استفاده نمی شود. زیرا مستحکم هستند و بدون نیاز به ستون روی زمین قرار می گیرند. در این مدل اسپلیت می توان از پرده به جای لیوان استفاده کرد. یکی از مزایای پارتیشن دوجداره عبور کابل های شبکه و سیستم در قسمت بین پانل ها می باشد. از پارتیشن های دو جداره نیز برای جلوگیری از اختلالات صدا و بصری استفاده می شود.


نوعی پارتیشن اداری مبتنی بر فریم

• فریم های آلومینیومی


فریم های آلومینیومی یکی از بادوام ترین و پرکاربردترین فریم ها هستند که در اشکال و اندازه های مختلف موجود می باشند.این نوع پارتیشن ها برای نصب پرده بسیار مناسب هستند. دلیل محبوبیت این قاب مقاومت بالا و تنوع خدمات رنگ و پودر می باشد. پارتیشن های پروفیل آلومینیومی در دفاتری مانند بانک ها، اتاق های کنفرانس، چند اتاق و هتل ها استفاده می شود.


• سازه چوبی


قاب های چوبی بیشتر برای دکوراسیون سنتی و قدیمی کاربرد دارند، اما به بسیاری از طرح های دیگر هم می خورند. دیوارهای چوبی ظاهری گرم و زیبا به پارتیشن و دکوراسیون محیط می بخشد و می تواند انتخاب مناسبی برای تزیین دفاتر، اتاق های فروش و سالن کنفرانس باشد.


• توزیع بدون قاب


تمام پارتیشن های شیشه ای و بدون فریم انتخاب خوبی برای دفاتر و ادارات مدرن هستند. به طور کلی استفاده از شیشه در فضاهای مختلف مانند آسانسورهای شیشه ای، مبلمان شیشه ای، نرده ها و یا درهای شیشه ای در ساختمان های تجاری بزرگ بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. پارتیشن برهنه پارتیشن ایده آل برای افرادی است که ظاهری ساده و کم رنگ را دوست دارند. بسته به ذائقه می توان از شیشه های رنگی نیز در برخی مناطق استفاده کرد.تفاوت قاب های پارتیشن اداری

2) طراحی


در این فرآیند پس از ترسیم تصویر فضا با گرفتن نیاز مشتری، پارتیشن بندی فضا از دو طرف توسط طراح پارتیشن ساز انجام می شود. تجزیه و تحلیل مسیرهای ترافیکی، اندازه راهروها برای تردد کاربران و استفاده منطقی از اتاق ها مهم ترین بخش هایی هستند که در این فرآیند باید در نظر گرفته شوند.


4) تأیید اندازه نهایی


در این مرحله بهتر است اندازه پارتیشن نهایی را بررسی کنید تا سازگاری اندازه نقشه با دسکتاپ برای انجام پارتیشن کنترل شود. قطر دیوار، اندازه لوله برق، متریال سقف و سایر قسمت های اتصال پارتیشن باید به دقت در نظر گرفته شود. برای افزایش اثربخشی اجرای تقسیم بندی، بهتر است جزئیات در نقشه به صورت میدانی مشخص شود تا کامل ترین تقسیم بندی در برنامه زمانبندی معاونت اجرایی باشد.


6) نصب و راه اندازی


ایجاد پارتیشن آخرین مرحله در اجرای پارتیشن اداری است که یکی از مهم ترین و سخت ترین قسمت های پارتیشن محسوب می شود. این اقدامات باید توسط افراد متخصص انجام شود تا علاوه بر زیبایی، آسیبی به پارتیشن یا سطح مطب وارد نشود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد